Beveiligde SSL websiteverbinding

Voorkom een onbetrouwbare indruk

Sinds 2018 is het heel belangrijk en zelfs wettelijk verplicht dat je website beschikt over een SSL-certificaat. Zo’n certificaat zorgt er voor dat alle verkeer via de website versleuteld (encrypted) wordt verstuurd over het internet. Websites die geen gebruik maken van een SSL-certificaat worden zowel door bezoekers als door Google gezien als “onveilig”. Hierdoor zal een website zonder SSL-certificaat: lager in de zoekresultaten worden weergegeven, een melding krijgen in Chrome dat de website niet veilig is en minder vaak bestellingen/aanvragen ontvangen van bezoekers omdat ze de website niet vertrouwen.

Hoe weet ik of mijn website een SSL-certificaat heeft?

Wanneer jouw domeinnaam in de adresbalk begint met HTTPS:// (mét een S van secure), heb je wél een SSL-certificaat en is je websiteverbinding goed beveiligd. Daarnaast zie je in elke browser duidelijk een slotje voor je adres staan die aangeeft dat de website veilig is:

Wat als mijn website geen SSL-certificaat heeft?

Dan zullen bezoekers je website niet vertrouwen, Google je website lager in de zoekresultaten plaatsen en wordt er in Chrome een melding weergegeven dat je website onveilig is:

Is een SSL certificaat wettelijk verplicht?

Ja, de Nederlandse- en Europese wetgeving (AVG) verplicht elke website om de communicatie (d.m.v. e-mail of bijvoorbeeld een contactformulier) te laten verlopen via een beveiligde SSL verbinding. Indien je website geen beveiligde SSL verbinding heeft ben je dus in principe in overtreding zodra er gegevens via de website worden uitgewisseld.

Wat moet ik doen als ik nog geen SSL-certificaat heb?

Neem dan z.s.m. contact met ons op om een SSL-certificaat te bestellen en te laten installeren. De kosten hiervoor zijn € 60 per jaar.

Ja, stuur mij
Meer informatie

  • Binnen 24 uur reactie

  • Overzicht functionaliteiten

  • Design mogelijkheden

  • Tarievenoverzicht

  • 100% Gratis en vrijblijvend

nl_NLDutch