Anno 2017 is WordPress bijna niet meer weg te denken uit de digitale wereld. Enorm veel (nieuwe) websites maken gebruik van dit platform. In deze blog lees je de voordelen van het gebruik van WordPress.

Eenvoudig in gebruik

WordPress werkt intuïtief, waardoor men zelf eenvoudig de website kan aanpassen. Nieuwe pagina’s toevoegen, je menu aanpassen, een afbeelding of video plaatsen is eenvoudig en kun je allemaal zelf. En dat in een omgeving die lijkt op Microsoft Word. Eenvoudig en vertrouwd!

Het meest gebruikte CMS ter wereld

Meer dan 73 miljoen websites gebruiken WordPress. WordPress is daarmee veruit het meest gebruikte CMS ter wereld en heeft een marktaandeel van meer dan 20% van het totaal aantal websites wereldwijd!

Veilig door regelmatige updates

Doordat WordPress zo veel gebruikt wordt zijn er vaak updates beschikbaar. Deze updates zorgen voor nog meer functionaliteit en dichten eventuele beveiligingsproblemen. Hierdoor kent WordPress bijzonder weinig veiligheidsproblemen en wordt daarom door grote bedrijven gebruikt zoals NRC.next, Foursquare, The Voice of Holland, NASA, eBay, Sony, CNN en Ford.

Zoekmachinevriendelijk

WordPress is een zoekmachinevriendelijk CMS. Zo maak je in een handomdraai zoekmachinevriendelijke URL’s (permalinks) en is het met behulp van verschillende plug-ins mogelijk om per pagina een titel, omschrijving en zoekwoorden in te stellen, waardoor Google en andere zoekmachines de site beter kunnen indexeren.

Scheiding van inhoud en ontwerp

Een groot voordeel van WordPress is dat het ontwerp losstaat van de inhoud van de website, waardoor bij een vernieuwing van de site in de toekomst alleen een nieuw ontwerp gemaakt wordt, de rest van de website blijft bestaan.

Responsive webdesign op alle apparaten

Definitie

Responsive webdesign heeft als doel om er voor te zorgen dat een website zo optimaal mogelijk wordt weergegeven op het beeldscherm waarop een bezoeker een website bekijkt.

Introductie

Mobiele apparaten worden steeds vaker gebruikt voor internetdoeleinden. Vanaf 2013 surfen er meer mensen via een mobiel apparaat op het internet dan via een gewone computer. Het resultaat daarvan is dat er simpelweg geen standaard beeldscherm resolutie is waarvoor ontworpen kan worden. Een paar jaar geleden was het nog voldoende om een website er goed uit te laten zien op een resolutie van 1024×768 pixels, nu is dat niet meer van toepassing. Hieruit is Responsive webdesign (RWD) ontstaan.

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan naar de resolutie van het gebruikte scherm. Op een groot beeldscherm is er veel ruimte in de breedte, waardoor er plek is voor meerdere elementen naast elkaar. Op bijvoorbeeld een iPad of smartphone zorgt dit proces ervoor dat de teksten en afbeeldingen op de website worden geoptimaliseerd voor dat formaat scherm.

Voordelen van responsive webdesign:

  • De inhoud van de site wordt op elke apparaat zo optimaal mogelijk getoond.
  • Er is slechts één website om te beheren.
  • Content-first benadering: de belangrijkste inhoud is altijd zichtbaar, van mobiel tot desktop.
  • Goed te combineren met een CMS (WordPress).
  • Geen aparte mobiele site nodig, indien het doel van de mobiele site gelijk is.

Contact

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die WordPress  biedt en wil jij meer informatie? Neem dan gerust even contact op!

We're a Media Company. Let's make it delicious.